Laminaatit

Laminaattikalvojen käyttö on erityisen suositeltavaa digitaalitulosteille. Laminoimalla varmistetaan tulosteen pitkäaikainen värien säilyvyys, minkä lisäksi laminointikalvo suojaa tulostetta ulkoiselta rasitukselta, kuten UV-säteiltä ja mekaaniselta hankaukselta. Laminointikalvoja on useita eri tyyppejä (matta-, puoli kiiltävä- ja kiiltäväpintainen). Suosittelemme aina käytettäväksi saman valmistajan laminointikalvoja, sekä käyttämään aina samaan raaka-aineeseen perustuvia kalvoja keskenään (monomeeritarralle monomeerikalvo jne.). Ennen laminointia tulosteiden tulee antaa kuivua täysin, kuivumisaika tulosteille tulisi olla vähintään 72 tuntia. 

Hinnasto

Oraguard® 293 ja 293 F

Valettu 30µm paksu PVC kalvo, joka on läpinäkyvä, kiiltävä ja erittäin joustava. Muotoutuu erinomaisesti pinnan muotoihin ja epätasaisuuksiin. Sopii ORAJET® 3951 ja ORACAL® 970 kanssa mm. autojen yliteippaukseen ja on ulkokäytössäkin pitkäikäinen. 293 F-versio on optisesti vielä kirkkaampi.

Oraguard® 293 AC

Kehitetty tulosteiden suojaamiseen lentokoneteippauksissa. Perferoitu ja joustava.

Oraguard® 297 GF

Valettu PVC-kalvo, joka on kehitetty erityisesti suojaamaan ORAJET® ikkunatulostetarroja. Kalvo on optisesti erittäin läpinäkyvä ja suojaa tarran pölyltä, kosteudelta ja muulta lialta. Sopii pitkäikäiseen ulko- ja sisäkäyttöön. 

Oraguard® 289 F

Tämä PVC- ja pehmitinvapaa laminointikalvo on kehitetty käytettäväksi yhdessä 3981RA-tarran kanssa. Tällä kombolla toteutat vaativat teippaukset, kuten autojen yliteippaukset -ekologisesti.

Oraguard® 290, 290 F ja 290 DU

Erittäin kestävä 8-vuotinen valettu 50µm paksu PVC-laminointikalvo. Muotoutuu hyvin pinnan muotoihin ja sopii niin ulko- kuin sisäkäyttöönkin. 290 saatavilla myös optisesti kirkkaampana F-versiona, kun taas DU-versio on suunniteltu erityisesti UV-tulosteiden laminointiin. Suositellaan kylmälaminointia.

Oraguard® 259

Polttoaineita kestävä laminointikalvo käytettäväksi yhdessä 3959 tulostuskalvon kanssa

Oraguard® 215 ja 215 DU

Kestävä 5-vuotinen polymeeri PVC-laminointikalvo on suunniteltu ulkokäyttöön ja erityisesti takaa valaistavaksi. Ulkokäytössä pidentää tulosteiden UV-kestävyyttä noin kolmella vuodella. Kalvo on saatavana kiitävänä, puolikiiltävänä ja mattapintaisena ja sille suositellaan kylmälaminointia. Saatavilla myös DU-versio, joka on suunniteltu erityisesti UV-tulosteiden laminointiin.

Oraguard® 210, 210 DU ja 210 SO

Oraguard 210 on 4-vuotinen laminointikalvo, joka sopii ulko- ja sisäkäyttöön. Ulkokäytössä pidentää tulosteiden UV-kestävyyttä noin kahdella vuodella. Kalvo on saatavana kiitävänä, puolikiiltävänä ja mattapintaisena, myös karkeammalla mattapinnalla (SO). Karkeapintainen SO-kalvo vähentää liukkautta ja soveltuu hienosti esim. lattiamainosten suojaamiseen. Suositellaan kylmälaminointia.

Oraguard® 200

Taloudellinen vaihtoehto esim. kamppanjamainosten laminointiin. Soveltuu myös ulkokäyttöön.

Oraguard® 220 HG

Polyesterinen laminointikalvo, joka soveltuu lyhytaikaiseen ulkokäyttöön. Kalvo on vain 36 µm paksu ja siinä on hyvin kiiltävä UV-suojattu pinta. Soveltuu sekä digitaalisesti, että elektrostaattisesti tulostettujen suurkuvatulosteiden suojaamiseen.

Oraguard® 236

Ekologinen, polypropeeninen laminointikalvo. Suositellaan käytettäväksi yhdessä 3174-tulostustarran kanssa

Oraguard® 372

Anti-graffitikalvo, joka antaa tehokkaan suojan niin töhryjä kuin tavallistakin likaa vastaan.

Oraguard® 250 AS

PVC lattialaminaatti, joka on suunniteltu suojaamaan lattiamainontaa. Soveltuu kohteisiin, joissa on keskimääräinen / normaali liikenne. Pinta on kirkas ja käsitelty niin, että se ei ole liukas. Yhdessä ORAJET®1663 Floor Graphicsin kanssa käytettäessä, yhdistelmällä on takuu. Liukastumisenesto R10 DIN51130:n mukaisesti. Suositellaan kylmälaminointia.

Oraguard® 255 AS

Tämä paksumpi lattialaminointikalvo on kehitetty erityisesti  suojaamaan liikuntahallien lattiamainoksia, jotka joutuvat erilaisten pelien tiimellyksessä äärimmäisen rasituksen kohteeksi.  DIN V 18032-2. Sisäkäyttöön.

Oraguard® 283

Liikkuvan kaluston kiveniskusuojaksi kehitetty polyuretaanikalvo. Erinomainen UV-kestävyys antaa tehokkaan suojan jopa 7 vuodeksi

Oraguard® 280

Hieman paksumpi vaihtoehto kiveniskusuojaksi mm. etupuskureihin, joissa kiveniskuille altistuminen on jatkuvaa. Hyvä UV-kestävyys takaa tehokkaan suojan jopa 7 vuodeksi

Oraguard® 270

Liikkuvan kaluston kiveniskukalvoksi tarkoitettu PVC-kalvo, suojaa hyvin esimerkiksi puskurit, konepellit ja spoilerit. Kestää hyvin UV-säteilyä, ja ulkokäyttöikä 5 vuotta.