POM

POM

POM eli polyasetaali on saatavilla kahtena eri tyyppinä. Näistä POM-C on selvästi yleisemmin käytetty. Lisäksi erityisesti POM-C:stä on saatavilla erilaisia seostettuja erikoisversioita.

POM hinnasto

POM-C polyasetaali kopolymeeri, yleisempi puolivalmisteissa
POM-H polyasetaali homopolymeeri.

POM-C

POM-C Datasheet

POM-C on laajalti käytetty tekninen muovimateriaali. POM-C:tä käytetään hienomekaniikan kohteissa, joissa materiaalilta vaaditaan lujuutta, joustavuutta sekä hyvää muotostabiliteettiä. POM:a käytetään lähes kaikilla teollisuudenaloilla. POM-C:n ominaisuudet soveltuvat erinomaisesti mm. elintarviketeollisuuden käyttökohteisiin (FDA hyväksyntä). Sillä on hyvät mekaaniset ominaisuudet, se on helppo puhdistaa eivätkä elintarviketeollisuudessa käytettävät puhdistusaineet vaikuta materiaaliin. Koneteollisuudessa POM-C:tä käytetään hammaspyörinä, liukulaakereina ja -kiskoina, ohjauskiskoina, rullina, pyörinä, ruuveina sekä monina muina komponentteina. Hienomekaniikassa POM-C:tä käytetään mm. ohjauslevyinä ja nastoina. Myös autoteollisuus hyödyntää POM-C:tä monissa eri kohteissa, esim. erilaisina moottorin osina, saranoina ja bensatankin korkkeina.

POM-H

Yleisesti ottaen POM-H:n ominaisuudet ovat hyvin saman tyyppiset kuin POM-C:een. Käytännössä POM-H on korkeampi tiheyksinen, lujempi ja stabiilimpi, kun taas POM-C kestää paremmin iskuja ja kulutusta, sekä sietää paremmin kemikaaleja ja korkeampia lämpötiloja. Tuotteiden eroihin voit tutustua tarkemmin liitteenä olevan teknisen esitteen avulla.

POM-C ESD60

ESD60 on sähköäjohtava POM-C, tekniset ominaisuudet vastaavat puhtaan POM-C:n ominaisuuksia. Pintavastus on 103 Ω DIN EN 60093 mukaisesti, ominaisvastuksen ollessa 103 Ω•cm DIN IEC 60093.

POM-C ESD90

ESD90 on antistaattinen POM-C, tekniset ominaisuudet vastaavat puhtaan POM-C:n ominaisuuksia. Pintavastus on 109 - 1011 Ω DIN EN 60093 mukaisesti, ominaisvastuksen ollessa 109 - 1012 Ω•cm DIN IEC 60093.

POM-C MG

Erityisesti lääketeollisuuden käyttöön kehitetty laatu. Se on FDA hyväksytty materiaali ja täyttää myös tietyt bioyhteensopivuus normit, esimerkiksi USP ja ISO10993.

POM-C GLD160

Teflonilla seostettu POM-C tuo lisää liukkautta ja soveltuu kohteisiin, joissa vaaditaan hyvän lujuuden ja mittapitävyyden lisäksi liukkautta.

POM-C GF

Lasiseosteinen POM-C kohteisiin, joissa tarvitaan erityisesti jäykkyyttä enemmän.

POM-C MDT

Teräs-seosteinen POM-C käytetään kohteissa, joissa vaaditaan hyvää kulutuksen kestoa, eikä sähkönjohtavuudella ole kohteen kannalta merkitystä.