PMMA - Akryyli

PMMA - Akryyli

Akryylit, joita myös usein kutsutaan yleisnimellä pleksi, ovat erittäin monikäyttöinen ja monimuotoinen tuoteryhmä. Sitä on saatavana akryylilevyinä, akryylitankoina, akryyliputkina ja akryyliprofiileina, lisäksi erityisesti akryylilevyjä valmistetaan erivärisinä ja useilla eri pintastruktuureilla. Vink pitää varastossaan noin kolmeakymmentä eri sävyistä akryylilevyä ja tilauksesta kaikki toimitusohjelmassa olevat akryylilevy variaatiot on mahdollista saada nopeasti ja vaivattomasti. Akryyliputket ovat saatavilla kirkkaina, opaalinvalkoisina sekä kiiltävinä, että mattapintaisina. Akryylitangot ovat kirkkaita kiiltäväpintaisia. Erikoistilauksesta akryyliputket ja akryylitangot voidaan toimittaa myös muissa väreissä.

PMMA hinnasto

PMMA GS (Valettu) Datasheet

PMMA XT (Ekstruudattu) Datasheet

Akryylilevyt - kirkkaat ja värilliset

Akryylilevyjä voidaan valmistaa kahdella menetelmällä, joko suulakepuristamalla tai valamalla. Suulakepuristetut akryylilevyt ovat hieman edullisempia, ja niiden lämpömuovaus ja koneistusominaisuudet ole valettuja akryylilevyjä heikommat. Akryyli on helposti naarmuuntuva materiaali, joten työstettäessä sitä tulee varmistaa, että työpöytä ja alusta ovat sileät ja puhtaat. Naarmuuntumisen kestoa voidaan parantaa pinnoittamalla. Akryylilevyt kestävät huomattavasti paremmin iskuja, kuin tavalliset lasit ja lisäksi akryylilevyistä on saatavilla ns. iskunsitkeitä versioita, jotka kestävät perus akryyliä paremmin iskuja. Akryylilevyt kestävät hyvin UV-säteilyä, joten se sopii erinomaisesti ulkokäyttöön.

Akryyliputket - kirkkaat

Akryyliputkia on saatavilla useita eri seinämävahvuuksia dimensioissa 7 - 500 mm. Saatavuus vaihtelee dimensioittain, joten tarkasta aina saatavuus myyjiltämme.

Perspex® Frost

Perspex® Frost akryylilevyt ovat molemmin puolin pintakäsiteltyjä. Pinta muistuttaa hiekkapuhallettua lasia. Levyt soveltuvat käytettäväksi useissa eri kohteissa vaihtoehtona puulle, teräkselle lasille ja keraamisille pinnoille. Saatavilla 25 eri värisävyä. Tutustu liitteenä olevaan värikarttaan.

Perspex® Fluorescent

Fluorisoivilla akryylilevyillä luot näyttäviä, hohtavia myymälä- ja messuratkaisuja. Saatavilla 6 hohtavaa värisävyä. Soveltuu ainoastaan sisäkäyttöön.

Perspex® Sparkle

Tuhannet ja taas tuhannet kimaltelevat hiukkaset tuovat hienon eloisan efektin Sparkle-levyjen pintaan. Saatavilla useita värisävyjä, jotka soveltuvat sisä- ja ulkokäyttöön.

Perspex® Coral

Trooppisten korallien innoittamana aivan uuden tyyppinen tekstuuri akryylilevyille. Katselemalla levyjä eri kulmista ja eri valaistuksissa, näyttää kuin pinta eläisi, aivan kuten katsoisit korallia trooppisen meren pohjassa. Valmistetaan asiakkaan väri toiveen mukaisesti. Käyttökohteita ovat erityyppiset sisustusratkaisut.