Munsch ekstruuderit

Munsch ekstruuderit

 

Munsch esitteli maailman ensimmäisen ekstruuderin jo vuonna 1973. Vuosien saatossa Munsch on laajentunut toimimaan kaikilla viidellä mantereella ollen tänä päivänä ehdoton markkinajohtaja ekstruudereissa.

Munschin tuotevalikoimasta löydät kaiken tarpeellisen muovien lankahitsaukseen, sekä muovisten maansuojakalvojen hitsaukseen. Voi tutustua tuotteisiin myös osoitteessa www.munschwelding.com.

 

Perusrakenteeltaan lankahitsaukseen käytettävät ekstruuderit ovat seuraavan kuvan mukaisia

Ekstruuderi periaatekuva
1. Moottori
2. Hitsauslanka
3. Hitsauslangan syöttöjärjestelmä
4. Sulakammio 5. Ruuvi
6. Esilämmityssuutin
7. Hitsaussuutin
8. Kuumailmapuhallin esilämmitykselle

Munsch Ekstruuderit

Ekstruuderi valikoima on nykyään laaja. Asiakas voi valita ekstruuderin tarpeidensa mukaan varsin helposti. Aikaisemmin oli tavallista käyttää ekstruudereita, jotka vaativat erillisen ilmanlähteen, kun taas nykyään enenevissä määrin ekstruuderit toimitetaan omalla puhaltimella varustettuna. Valitsemalla omalla puhaltimella oleva ekstruuderi, saadaan aina oikea ilmamäärä, ja voidaan myös olla varmoja, ettei puhallusilma sisällä epäpuhtauksia, kuten vettä tai öljyä. Toinen yleistyvä piirre ekstruudereissa on valita ns. hiiliharjaton moottorivaihtoehto. Valitsemalla harjaton vaihtoehto saavutetaan parempi ekstruuderin säädettävyys, lisäksi harjattomassa moottorissa on vähemmän kuluvia osia, jolloin huollettavuus ja koneen ylläpito on perinteisiä ekstruudereita helpompaa.

Munsch ekstruudereiden tyyppimerkintöjä luetaan seuraavasti

MAK-sarjan ekstruuderit ovat varustettu kuumailmapuhaltimella
MEK-sarjan ekstruuderit vaativat ulkoisen ilmanlähteen
Tyyppimerkinnän viimeinen kirjain tarkoittaa seuravaa

S-päätteisissä ekstruudereissa ei ole elektronista lämpötilan säätöä
B-päätteisis sä ekstruudereissa on elektroninen lämpötilan säätö
D- päätteiset koneet on tarkoitettu muovikalvojen hitsaukseen
Tyyppimerkintä numeron päättyessä numeroon 0 tai 5, ekstruuderi vaatii toimiakseen ns. Power box:in. Tällä erillisellä inverterillä parannetaan säädettävyyttä.