Lattiatarrat ja laminaatit

Lattiatarrat moneen käyttöön

Lattiatarroja voidaan hyödyntää opastuksessa, mainonnassa ja varoittamisessa. Erityisesti nyt korona-aikana turvaväleistä muistuttavat tarrat ovat laajalti esillä julkisissa tiloissa. Lattiatarra koostuu useimmiten kahdesta elementistä, pohjalla olevasta tarrasta ja martiopintaisesta laminaatista. Laminaatin tehtävä on suojata tulostetta ja estää liukastumista. Lattialaminaateilla on useimmiten jonkinlainen anti-slip luokitus, joka monessa kohteessa vaaditaankin. Esimerkiksi Oraguard 250AS on R10-luokitettu laminaatti.

Pohjalla oleva tarra on usein irrotettavaliimainen, jolloin sen poistaminen tai vaihtaminen onnistuu ilman suuria liimajäämiä. Tiloissa joissa liikkuu paljon ihmisiä tarrat kuluvat hiljalleen ja vaativat säännöllistä vaihtoa. Myös mainoskampanjat on mukavampi toteuttaa irrotettavaliimaisilla tarroilla.

Kaksiosaisten tarrojen lisäksi on olemassa UV-tulostettavia valmiiksi karkeapintaisia tarroja. Nämä tarrat eivät vaadi erillistä lattialaminaattia ja ovat käyttövalmiita tulostuksen jälkeen. Tällaisia tarroja ovat esimerksi Neschenin UV Dot Print N Walk tarrat. Näillä on R9-hyväksyntä, joka kuitenkin riippuu hieman käytetystä väritekniikasta.

Lattialaminaatit verkkokaupassa

Lattiatarrat verkkokaupassa