ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Valomainokset ja valaistusratkaisut

Valomainokset ja valaistusratkaisut

Pc-kennolevyt

PC-Kennot ja profiilit

Polykarbonaatti kennolevyjä käytetään yleensä suurissa valomainoksissa pohjalevyinä. Levyt tarroitetaan halutulla grafiikalla. Levyjä löytyy erilaisilla ominaisuuksilla kuten UV-suojauksella tai kondenssipisaroita estävällä pinnoitteella. Polykarbonaatista valmistetut kennolevyt ovat kevyitä asentaa mutta hyvin pitkäikäisiä. Levyjen asennukseen saatavilla myös erilaisia profiileja ja johtokouruja.

Yleisimmin käytetyt tuotteet:

Marlon Longlife, Lexan Thermoclear, Sunlite


Pmma-levyt

PMMA Levyt

PMMA eli akryylilevyt ovat monikäyttöisiä erilaisissa mainonnan kohteissa. Akryyli sopii kirkkautensa, iskunkestävyytensä ja keveytensä ansiosta hyvin kohteisiin joissa perinteisesti käytettäisiin lasia. Akryylilevyjä on saatavilla kirkkaiden lisäksi värillisinä. Akryyli on helposti työstettävissä ja liimattavissa. Levyjen pinta soveltuu myös hyvin tarroitukseen tai suoratulostukseen. Valaistuskäyttöön akryyleista löytyy erilaisia pintaviimeistelyjä, jotka heijastavat tai läpäisevät valoa halutulla tavalla. Esimerkiksi Perspex Spectrum LED levyt on suunniteltu LED-valaistuskäyttöön ja ne valaisevat värikkäästi, kirkkaasti ja tasaisesti.

Yleisimmin käytetyt tuotteet:

Perspex diffuse, Perspex Led Block, Perspex Fluorescent


Valomainostarrat

Tarrat

Tarroilla on helppo toteuttaa näyttäviä valomainoksia ja valaistuksen ratkaisuja. Tarroja löytyy tulostuskäyttöön ja valmiiksi läpivärjättyjä. Tarra liimataan usein esimerkiksi akryylilevyyn ja kokonaisuus asennetaan valokaappiin. Valomainostarroja löytyy erilaisia läpikuultavuuksia, ulkokestoja ja värejä. Läpivärjättyjä valomainostarroja voidaan käyttää myös sisustuksessa luomaan läpikuultavia muotoonleikattuja elementtejä kuten logoja.

Yleisimmin käytetyt tuotteet:

Oracal 8300, Oracal 8500, Orajet 3850, Oracal 8860, Oracal 8830


PC valomainoslevyt

PC Levyt

Polykarbonaattilevyt ovat hyvä valinta valomainoksiin ja valaistuksen ratkaisuihin korkean iskunkestävyyden johdosta. Haastavammat paikat jossa mainoksiin kohdistuu mahdollisesti ilkivaltaa on hyvä toteuttaa PC-levyillä. Kaikki PC-levyt ovat palosuojattuja, joita voi käyttää esimerkiksi messuratkaisuissa. Korkean UV-säteilyn kohteisiin löytyy UV-suojattuja levyjä.

Yleisimmin käytetyt tuotteet:

Palsun, Lexan, Makrolon
Backlit tulostuskalvot

Backlit tulostuskalvot

Backlit tulostuskalvot ovat yleisin tapa tehdä valomainoksia esimerkiksi kauppakeskuksiin sisätiloihin. Kalvo tulostetaan ja asennetaan taustavalaistuun valokaappiin. Backlit sovellukset mahdollistavat tiheän vaihtuvuuden verrattuna kiinteisiin levyille tehtyihin valomainoksiin. Kalvolla tehtynä valomainokset ovat edullisia ja niitä voidaan hyödyntää lyhytaikaisessakin mainonnassa. Kalvot ovat kuitenkin kestäviä ja soveltuvat pidempäänkin käyttöön.

Yleisimmin käytetyt tuotteet:

Optilux, Vivalux


Alumiinikomposiitti

Alumiinikomposiittilevyt

Alumiinikomposiittilevy rakentuu kahdesta alumiinikerroksesta jonka välissä on muovikerros. Rakenne mahdollistaa helpon työstettävyyden, kohtuullisen painon ja hyvän ulkokeston. Levyjä on helppo työstää ja soveltuvat siksi valomainoksiin ja valaistuksen ratkaisuihin. Alumiinikomposiittilevyistä voidaan tehdä esimerkiksi valaistuja logoja toimitiloihin.

Yleisimmin käytetyt tuotteet:

iBond, Dilite