ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tekniset muovit

Tekniset muovit

Elintarviketeollisuus

Muovimateriaalit soveltuvat erinomaisesti käytettäväksi elintarviketeollisuuden sovelluksissa. Kemiallisen kestävyytensä takia, materiaalien puhdistaminen ja puhtaanapito on helppoa sekä kulutuksen kestävyys lisäävät laitteiden käyttöikää. Meiltä on saatavissa monia FDA- ja EN 10/2011 standardin täyttäviä laatuja ja Vink Finland Oy on myös rekisteröity elintarvikekontaktimateriaalien toimittaja.

Kemianteollisuus

Kemianteollisuudessa käytetään monia aineita jotka vahingoittavat perinteisiä konstruktiomateriaaleja kuten terästä ja alumiinia. Osien heikon kestävyyden takia joudutaan suorittamaan ylimääräisiä huoltoja jonka seurauksena tuotanto seisoo. Muovimateriaalit ovatkin erinomainen vaihtoehto kohteisiin jossa on voimakkaasti hapettavia, tai muuten aggressiivisia kemikaaleja. Etenkin Polyolefiinit, fluorimuovit sekä PVC ovat omiaan kemian teollisuuden vaativissa olosuhteissa.

Koneenrakennus

Muovimateriaalit ovat alkaneet syrjäyttämään perinteisiä materiaaleja kuten metalleja, koneiden osissa. Kun materiaalilta vaaditaan keveyttä, kulutuksen kestävyyttä sekä koneistettavuutta ovat materiaalit kuten POM PET tai PA suunnittelijan valinta. Metallien korvaaminen muoveilla vähentää koneiden energian kulutusta, vähentävät värinää, sekä ääntä. Muovimateriaaleja voidaan käyttää myös suojaamaan metalliosia ja moottoreita voimansiirtokomponenteissa.

Sairaalalaitteet

Sairaalabakteerien yleistyminen on nostanut laitteiden ja materiaalien hygienia vaatimuksia. Materiaalien desinfioitavuus onkin suuressa roolissa laitteistojen suunnittelussa eivätkä Muovimateriaalit eivät ole tässä poikkeus. Monessa kohteessa, materiaalin tulee kestää autoklaavausta, gammasäteilyä, sekä kemiallista desinfiointia. Materiaalin jäljitettävyys on erittäin tärkeää ja siksi Vink:iltä on saatavissa Medical Grade laatuja jotka täyttävät puhtaus ja jäljitettävyys vaatimukset.

Energia

Energiantuotanto on yksi tärkeimmistä kulmakivistä yhteiskunnan toimivuuden takaamiseksi. Kuljettimen tai pumpun hajoaminen saattaa aiheuttaa suuria sähkökatkoja, jotka vaikuttavat suoraan yhteiskunnan kriittisiin toimintoihin, kuten terveydenhuoltoon, veden jakeluun, sekä turvallisuuteen. Oikeat materiaalit oikeassa paikassa edesauttavat parantamaan, laitteistojen luotettavuutta, sekä ehkäisemään komponenttien ennenaikaista rikkoutumista.

 

Kulkuneuvot ja julkinen liikenne

Turvallisuus sekä päästöjen pienentäminen asettavat haasteita ajoneuvojen suunnittelijoille. Muovimateriaalit avaavat uusia mahdollisuuksia kehitettäessä polttoainetehokkuutta ja keveyttä, kuitenkaan  vaarantamatta turvallisuutta Kevyet mutta vahvat kennorakanteiset levyt ovatkin alkaneet syrjäyttämään perinteisiä materiaaleja autojen sisävuorauksissa. Lisää haasteita asettaa julkisenliikenteen sovelluksissa vaadittavat turvallisuus standardit.

 

Sähkö ja elektroniikka

Muovimateriaalit ovat elintärkeitä sähkö- ja elektroniikkateollisuuden sovelluksessa. Helppo työstettävyys ja erinomaiset eristeominaisuudet tekevät muoveista kustannustehokkaimman vaihtoehdon eristesovelluksiin. Muovimateriaaleja voidaan käyttää sormisuojissa, kaapelikiinnikkeissä, eristeosissa sekä jigeissä. Koska kaikki muovimateriaalit ovat eristeitä, voidaan materiaali määrittää sovelluskohtaisesti ja saavuttaa kaikista kustannustehokkain lopputulos.