Tuulettuvat julkisivut Vink

Tuulettuvat julkisivut soveltuvat erinomaisesti Suomen muuttuviin ilmasto-oloihin. Levyjä voidaan asentaa ympärivuotisesti huolimatta vaihtelevista lämpötilan muutoksista. 

Kevään ja kesän kynnyksellä rakennuskausi on taas startannut, jolloin rakennusten julkisivujen rakennus- ja peruskorjausprojektit käynnistetään. Suomessa yhä enemmän suosiota ovat saaneet tuulettuvien julkisivujen erilaiset levyverhoukset, koska niiden tuomat lukuisat edut koetaan rakennusteollisuudessa erittäin hyödylliseksi pitkällä aikavälillä.

Tuulettuvat julkisivut soveltuvat erinomaisesti Suomen muuttuviin ilmasto-oloihin. Levyjä voidaan asentaa ympärivuotisesti huolimatta vaihtelevista lämpötilan muutoksista. Tuulettuvat julkisivut ovat helppo ja nopea asentaa levymäisen tuotteen ansiosta. Valmis lopputulos syntyy nopeasti, jolloin säästöjä syntyy niin ajassa kuin kustannuksissakin.

Tuulettuvissa rakenteissa uuden verhousrakenteen ja lisälämmöneristeen väliin päässyt kosteus poistuu rakenteesta välitilan tuuletuksen avulla. Tuulettuvissa rakenteissa kosteusteknisen toimivuuden edellytyksenä on toimiva tuuletus sekä kosteusteknisesti oikeaoppisesti toteutetut sauma- ja liitoskohdat, jotka vaikuttavat mm. veden kulkeutumiseen verhousrakenteen taakse sekä kosteuden poistumiseen rakenteesta.

Tuulettuvat julkisivut ovat erittäin pitkäikäisiä. Verhousrakenteet saavat aikaiseksi seinärakenteiden kuivumisen ja lämmitysenergian säästön, joiden ansiosta vanhan ulkoseinän käyttöikä pitenee. Uudelleenverhoilun kestoikävaatimuksena voidaan pitää 25-30 vuotta ja kertyneiden käyttökokemusten perusteella tähän päästään kaikilla yleisemmin käytetyillä tuulettuvilla menetelmillä. Lisää tietoa tuulettuvista rakenteista löydät Julkisivuyhdistys R.y.:n nettisivuilta ja Julkisivujen korjausoppaasta.

Julkisivujen verhousrakenteet Larson®-alumiinikomposiittilevyt, Rodecan läpukuultavat rakennuselementit ja Resopalin korkeapainelaminaatit suojaavat myös melulta ja säästävät työaikaa levyjen helpon ja nopean asennuksen ansiosta. 

Huoltovapaa ja korkealaatuinen Larson®-alumiinikomposiittilevy on vahva, värikäs ja kestävä julkisivupaneeli, jolle annamme projektikohtaisen takuun jopa 30 vuoteen asti. Levy koostuu polyeteenipohjaisesta ytimestä, joka on päällystetty molemmin puolin maalatulla alumiinilevyllä. Larson®-levyjen PVdF-pohjainen maalaus tekee tuotteesta kromittoman ja lyijyttömän. Tämä on mahdollistanut Larson®-levylle ensimmäisenä alumiinikomposiittituotteena EPD-ympäristöselosteen.

Larson | Tuulettuvat julkisivut | Vink

Larson®-alumiinikomposiittilevylle annamme projektikohtaisen takuun jopa 30 vuoteen asti.

Monikerroksinen ja erittäin iskunkestävä Rodeca-polykarbonaattilevy tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun näyttäviin läpikuultaviin sekä taustavalaistuihin julkisivuihin. Rodecalla saat aikaiseksi saumattoman lopputuloksen – ilman pystyprofiileita. Kustannustehokkaan Rodecan paneeleita on saatavilla useissa eri sävyissä ja kolmessa paksuudessa. Riippuen halutusta U-arvosta, vaihtoehtoja löytyy 0,75 - 1,4 W/m²K välille. Levyjä on mahdollista saada UV-suojattuna yksi- tai kaksipuoleisena tarpeesta riippuen.

Rodeca | Tuulettuvat julkisivut | Vink
Monikerroksisella Rodecalla saat aikaiseksi saumattoman lopputuloksen – ilman pystyprofiileita.

Huoltovapaa Resopalin korkeapainelaminaatti (HPL) soveltuu erinomaisesti näyttäviin julkisivuratkaisuihin. Erittäin kestävä HPL-julkisivulevy soveltuu niin tuulettuviin julkisivuihin kuin parvekkeisiin. Resoplan® on ympäristöystävällinen tuote sekä käytössä että kierrätettäessä. Resoplan® HPL-laminaatti koostuu 65 % FSC ja/tai- PEFC sertifioidusta paperista ja 35 % vesipohjaisesta sideaineesta. Tuotteen pitkä käyttöikä tarkoittaa, että valmistukseen käytetyllä paperikuidulla on ollut runsaasti aikaa kasvaa uudelleen.

Resopal | Tuulettuvat julkisivut | Vink

Huoltovapaa Resopalin korkeapainelaminaatti (HPL) soveltuu erinomaisesti näyttäviin julkisivuratkaisuihin.

Lue lisää tuulettuvien julkisivujen verhousrakenteistamme tai kysy lisää myynniltämme!