Talven saapuminen vaikeuttaa tarrojen asentamista ulkotiloissa. Teipit vaativat tietyn, useimmiten yli kahdeksan asteen lämpötilan, jotta tarran liima aktivoituu oikein. Orafolilta ja Nescheniltä löytyy kuitenkin myös pakkasessa asennettavia tarroja. Etelä-Suomessa asennuskautta voidaan jatkaa lähes koko talven läpi käyttämällä pakkasasennettavia tarroja. Talven lisäksi näitä tarroja voidaan tarvita kesäkuukausinakin esimerkiksi jääkiekkoareenalla, hiihtoputkessa tai teollisuuden jatkuvasti kylminä pysyvissä tiloissa. Teollisuudessa ja logistiikka-alalla kylmiä tiloja löytyy paljon. Näissä tiloissa usein vaaditaan monipuolista merkintää turvallisuuden ja toiminnallisuuden varmistamiseksi.

Pakkasasennettavat tarrat voidaan kiinittää maksimissaan viiden tai kymmenen asteen pakkasessa tarrasta riippuen. Tätä kylmemmässä kelissä emme suosittele tarrojen asennusta. Asennus tapahtuu kuten millä tahansa muullakin tarralla. Pintojen huolellinen puhdistus, asemointi ja teippilastalla asennus. Tarrat olisi hyvä pitää lämpimässä ennen asennusta. Todella kylmä tarra saattaa muuttua herkästi repeäväksi. Vesiasennusta emme talvella suosittele.

Orajet 3551DT

Orajet 3551DT on polymeerinen pakkasasennettava tulostustarra. Se soveltuu pitkäaikaiseen merkintään autoissa, kylteissä ja ikkunoissa. Tarraa voidaan käyttää suorilla ja hieman kaarevilla pinnoilla. Orafol ilmoittaa tarralle seitsemän vuoden ulkokeston printtaamattomana. Pakkasasennettava tarra voidaan asentaa vielä viiden asteen pakkasessakin. Tarran kaikki ominaisuudet pysyvät hyvinä tässä lämpötilassa.

Neschen Solvoprint Wall-Grip

Nimestä huolimatta tämä tarra soveltuu myös ulos ja todella kylmiin olosuhteisiin. Neschen lupaa tarran olevan asennettavissa vielä -10c asteen pakkasessa. Tarra on polymeerinen valkoliimainen kovaliimainen ensisijaisesti haastavien seinäpintojen teippaamiseen tarkoitettu tuote. Se kuitenkin soveltuu hyvin myös ulkokäyttöön. Tarra on 100 mikronia paksu, joten sen asentaminen on helppoa jämäkkyytensä ansiosta.

Orajet 3161DT

Orajet 3161DT on monomeerinen vastine 3551DT tarralle. Sitä käytetään lyhyempää ulkokestoa vaativissa kohteissa. Esimerkiksi kampanjamainontaa talviaikaan on hyvä toteuttaa tällä tarralla.