Meluseinien riittävä eristävyys saadaan aikaiseksi jo ohuellakin polykarbonaattirakenteella, koska meluseinän paksuntamista ei olla koettu hyödyttävän äänen eristyksessä. 

Meluseinät – tehokkaat ja esteettiset meluntorjuntarakenteet

Huhtikuun alussa moottoriteiden ja pääteiden nopeudet siirtyivät talvirajoituksista kesärajoituksiin, jolloin lisääntynyt melu koetaan ongelmalliseksi. Pääteiden 80 kilometrin nopeusrajoitusten nostaminen 100 kilometriin tunnissa lisää melua ympäristöön 2-3 dB.  Raskaasta ajoneuvosta aiheutuva melu vastaa 50km/tunnin nopeudessa kymmenestä henkilöautosta aiheutuvaa melun määrää ja 100km/tunnin nopeudessa viiden henkilöauton määrää. Lisäksi melua voi lisätä tien pituuskaltevuus (< 5%) 2-3 dB.

Meluseinien riittävä eristävyys saadaan aikaiseksi jo ohuellakin polykarbonaattirakenteella, koska meluseinän paksuntamista ei olla koettu hyödyttävän äänen eristyksessä. Lexan Margard polykarbonaatti (PC) on erittäin hyvä materiaalivalinta meluntorjuntarakenteisiin sen erinomaisen iskunkestävyyden ansiosta. Lexanin polykarbonaattilevyt on erittäin kevyitä, joka tekee niiden asennuksesta ja siirtämisestä helppoa. Tutustu Lexan Margardin levyvalikoimaan ja tilaa levyt kätevästi verkkokaupastamme työstettynä ja määrämittatoimituksella!

Meluseinillä pystytään vaikuttamaan meluhaittojen pienentämisen lisäksi myös ympäristön esteettisyyteen. Kirkas polykarbonaattilevy ei peitä maisemaa verrattuna umpinaiseen levyyn, jolloin meluseinä ei läpäise valoa. Muita ympäristöön ja yhteiskuntaan positiivisesti vaikuttavia meluseinien etuja ovat pölymäärien pienentyminen, vähentyneet kuraroiskeet sekä pienempi riski lasten juoksemisesta tielle. Lisää tietoa meluntorjuntarakenteista ja niiden eduista löydät Väylän verkkosivuilta.


Kirkas polykarbonaattilevy ei peitä maisemaa verrattuna umpinaiseen levyyn. Polykarbonaattilevyyn on mahdollista myös tulostaa. Kuva: moottoritie välillä Hamina-Vaalimaa

Meluseinät soveltuvat erinomaisesti myös sisäkäyttöön tilanjakajina, jolloin levyjen esteettisyys korostuu. Suosittelemme sisäkäyttöön joko akryyli- tai polykarbonaattikennolevyä sen kevyen rakenteen, valonläpäisyn, laajan värivalikoiman ja erinomaisen jatkojalostuksen ansiosta. Perspexin akryylilevyillä ja Lexan Thermoclearin polykarbonaattikennolevyillä saamme tehtyä asiakkaan toiveiden mukaiset meluseinäratkaisut pienistä tilanjakajista näyttäviin sisustuskokonaisuuksiin. Tutustu Perspexin akryylilevyjen kattavaan tuote- ja värivalikoimaamme ja hyvin lämpöä eristäviin Lexanin Thermoclearin polykarbonaattikennolevyihin!


Perspexin akryylilevyillä ja Lexan Thermoclearin polykarbonaattikennolevyillä saamme tehtyä asiakkaan toiveiden mukaiset meluseinäratkaisut pienistä tilanjakajista näyttäviin sisustuskokonaisuuksiin.