Heijastavat

Heijastavuuden merkitys korostuu Suomen pimeissä oloissa syksy- ja talvikautena. Tuotteita löytyy useampaan eri käyttötarkoitukseen ja avaammekin tässä yleisimpiin kohteisiin soveltuvien tarrojen ominaisuuksia. Käsittelemme erityisesti mainostuotannon tarroja.

Mainostuotanto

Heijastavat tarrat mielletään usein lähinnä liikennemerkki- ja hälytysajoneuvokäyttöön. Heijastavuutta voidaan kuitenkin hyödyntää muuallakin. Heijastavalla tarralla on helppo toteuttaa hyvin näyttäviä mainoskokonaisuuksia ja opasteratkaisuja. Tarroja löytyy erilaisiin käyttökohteisiin kuten ajoneuvoteippauksiin, kyltteihin, ikkunateippauksiin ja opasteisiin. Oralite- sarjan heijastavat tarrat ovat erinomainen ja laadukas valinta mainostuotannon tarpeisiin. Ohessa esittelemme yleisimmät tarrat ja niiden käyttökohteet.

Oralite-5400

Oralite-5400 on heijastavien tarrojen yleistuote. Sillä voidaan toteuttaa esimerkiksi parkkihallien kyltityksiä, kelkkareittien merkintätarpeita ja erilaisia mainoskylttejä. Hyvän tulostettavuuden ansiosta käyttökohteita on loputtomasti. Tarrasta löytyy myös valmiiksi värillisiä malleja leikkureille. Tarraa voidaan käyttää kaikissa heijastavissa käyttökohteissa, jotka eivät vaadi tieliikennehyväksyntää. 5400-sarjasta löytyy myös kovaliimainen versio 5430, joka kuitenkin tulostuu vain Latexilla ja UV:lla.

 5400-sarjasta hieman lyhyemmällä ulkokestolla ja matalammalla heijastavuudella löytyy 5200-sarja. Se on edullisempi vaihtoehto esimerkiksi sisätiloihin, logotarroihin ja muihin kohteisiin, joissa ei vaadita suurta heijastavuutta tai pitkää ulkokestoa.

Tarra

Käyttökohteet

Heijastavuus

Tulostettavuus

Laminaatti

5200

Logotarrat

Heijastavat pinnat sisäkäyttöön

Kevyt

Eco-solvent

Latex

Uv

Oraguard 290

Oraguard 293

5400

Mainoskyltit

Parkkikyltit

Tehdasalueen opasteet

A-telineet

Huomiotarrat

Irtokirjaimet

R1

Eco-solvent

Latex

Uv

Oraguard 290

Oraguard 293

5430

Vaativat pinnat

Jäteastiat

R1

Latex*

Uv*

Oraguard 290

Oraguard 293

*Tulostettavuus on konekohtaista. Kysy myyjältäsi lisää.

Heijastavat

Heijastamaton opastekyltti ei pimeässä näy ollenkaan.

Oralite-5650E RA

Oralite-5650E RA on ajoneuvojen heijastaviin mainoksiin tarkoitettu tarra. Ilmakanavointi helpottaa asennusta huomattavasti. Katsastuksessa heijastavista tarroista tarkastetaan että ne soveltuvat käyttökohteeseen ja täyttävät vaatimukset. 5650E RA täyttää nämä vaatimukset ja tarrasta löytyy vesileima, jonka avulla se on helppo myös todentaa. Tarra on E-hyväksytty. Hyvän teipattavuuden ja tulostettavuuden lisäksi tämä tarra on selkeästi paremmin irrotettavissa kuin heijastavat tarrat perinteisesti. Tarra soveltuu myös hieman kaareville pinnoille. Tarrasta löytyy erilaisia värivaihtoehtoja.

Käyttökohteet

Heijastavuus

Tulostettavuus

Laminaatti

Kuorma-autot

Suuret suorat pinnat

Ambulanssit

ECE 104 E

Eco-solvent

Latex

Uv

Oraguard 290

Oraguard 293

  Heijastavat


5600E / 5600

5600E-sarja on E-hyväksytty ajoneuvojen suorille pinnoille soveltuva heijastava tarra. Sen heijastavuus ei ylitä ääreismerkintäkalvojen heijastavuutta, joten se soveltuu perävaunujen teippaukseen. Käytännössä vastaava tuote kuin 5650E RA, mutta ilman ilmakanavaliimaa. 5600-sarja taasen on kovemmalla heijastavuudella eikä täten sovellu ajoneuvoteippauksiin. Tätä voidaan hyödyntää tieliikenteen ulkopuolella kohteissa joissa vaaditaan kovaa heijastavuutta, mutta tarvitaan vielä tulostettava pinta.

Tarra

Käyttökohteet

Heijastavuus

Tulostettavuus

Laminaatti

5600E

Perävaunut

Suuret suorat pinnat

 

ECE 104 E

Eco-solvent

Latex

Uv

Oraguard 290

Oraguard 293

5600

Suljetun alueen opasteet

R1 vastaava

Eco-solvent

Latex

Uv

Oraguard 290

Oraguard 293

 

5500

5500-sarja on liikennemerkkikalvo. Sitä voidaan kuitenkin käyttää mainostuotannossa, kun halutaan pitkää ulkokestoa ja hyvää heijastavuutta. Se ei sovellu tieliikenteeseen perävaunun mainosteippauksiin, mutta toimii erinomaisesti vaikkapa parkkihallin kyltityksissä. 5500-sarjaa ei ole tarkoitettu tulostettavaksi, mutta konekohtaisesti sitä voidaan tulostaa Latexilla ja Uv:lla. Tarrasta on saatavilla kahdeksan väriä.

Tarra

Käyttökohteet

Heijastavuus

Tulostettavuus

Laminaatti

5500

Kyltitykset

Irtokirjaimet

R1

Latex*

Uv*

Oraguard 290

Oraguard 293

*Tulostettavuus on konekohtaista. Kysy myyjältäsi lisää.

Heijastavien mainosten tuotannossa täytyy myös huomioida lainsäädäntö. Yle käsitteli artikkelissaan 7.11.2019 tienvarsimainonnan määräysten muutosta. Artikkelissa mainittiin muun muassa heijastavien tienvarsimainosten käyttökiellosta tieliikenteessä. Ajantasaiset tieliikennettä koskevat määräykset mainontaan ja sen heijastavuuteen löydät Trafin sivuilta. Autamme mielellämme sopivan tarran valinnassa käyttökohteeseesi.

 

Muut käyttökohteet heijastaville tarroille

Ääreismerkintä

Raskaiden ajoneuvojen ääreismerkintää ohjeistaa laki. Trafilla on tarkka ohjeistus ääreismerkintöjen tekoon. Pääsääntönä merkinnässä on käyttää hyväksyttyä ääreismerkintätarraa kuten Oralite VC104+:aa joka on valmiiksi 50mm levyisessä rullassa. VC104+ tarraa on myös saatavilla valmiiksi yrityksenne logoilla varustettuna. Suunnitteluohjelma tälle löytyy Orafolin sivuilta. Ääreismerkintätuotteista ja niiden käytöstä saat lisätietoja alueesi myynniltä. Katso yhteystiedot.

Heijastavat

Liikennemerkit

Vink toimittaa Suomessa liikennemerkkikalvoja monelle toimijalle. Liikennemerkeissä käytettävä kalvo riippuu aina merkin sijoittelusta. Liikenneviraston julkaisusta löytyy tietoa heijastavien materiaalien käytöstä liikennemerkeissä. E-hyväksytyt heijastavat liikennemerkkikalvot saat Vinkiltä. Kysy lisätietoja myyjältäsi.

Heijastavat

Työkoneet

Työkoneiden näkyvyys pimeässä työmaalla on tärkeää. Liikennevirasto määrittää tarkemmin tarrojen sijainnit ja muut vaatimukset. Nämä tunnetaan niin sanottuina ELY-tarroina. Työkoneissa käytetään Oralite 7511 ja Oralite 5931 tarroja. Ne ovat valmiiksi punakelta-raidallisia ja täyttävät vaatimukset. Edellä mainittuja tarroja käytetään myös työmailla erilaisissa kylteissä.

 

Hälytysajoneuvot

Hälytysajoneuvoissa on aivan omat vaatimuksensa tarrojen ja niiden asennuksen osalta. Oralite VC612 on suunniteltu viranomaiskäyttöön. Lisätietoja viranomaiskäytössä olevien ajoneuvojen teippaamisesta saat myyjältäsi.

Heijastavat

Työmaatarrat

Heijastavat tarrat näkyvät erityisesti tietyömailla. Erilaisia opasteita on pienelläkin tietyömaalla valtava määrä. Vinkiltä löydät työmaaopasteisiin ja kyltteihin sopivat tarrat. Valikoimasta löytyy esimerkiksi Oralite 5931 joka on kovaliimainen työmaaopasteisiin tarkoitettu heijastava tarra. Kysy lisää myyjältäsi.

Heijastavat

Väylämerkintä merelle ja järvellä

Merellä jatkuvasti muuttuvat olosuhteet asettavat aivan omalaatuiset vaatimukset käytettäville kalvoille. Oralite VC310 on suunniteltu merimerkkeihin heijastavaksi tarraksi. Kysy lisätietoja alueesi myynniltä.

Heijastavat

Heijastavan tarran valinta saattaa olla välillä haastavaa. Erilaiset muuttuvat säädökset rajoittavat valikoimaa käyttökohteesta riippuen. Vinkiltä saat aina apua oikean tarran valintaan. Ole yhteydessä myyntiin, niin katsomme teidän käyttökohteeseen sopivan tuotteen!