ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Blogi

 1. Vink Finland Oy ja prosessiteollisuus

  Muoviputkistot ovat ylivertaisia olosuhteissa, joissa vaaditaan käyttöikää, kemiallista kestävyyttä ja korroosiokestävyyttä. Kemiallisesta kestävyydestä putkistoissa voit lukea lisää artikkelistamme.  Hyvän kestävyytensä lisäksi muoviputkistot ovat helposti asennettavissa liimattavuutensa ja hitsattavuutensa ansiosta. Näiden ominaisuuksien takia muoviputkistot ovatkin korvanneet suurimman osan muista putkistomateriaaleista.

  Lue lisää
 2. Muovit eivät sovellu mausteeksi

  Jokainen elintarvikkeiden valmistuksen parissa toimiva on varmasti törmännyt termiin takaisinvetosuunnitelma. Suunnitelman tarkoitus on parantaa elintarviketurvallisuutta ja suojata kuluttujaa. Monesti takaisinvedot koskevat pakkausselosteesta puuttuvia allergeenejä, viallisia pakkauksia, tai huonoja raaka-aine-eriä, mutta myös elintarvikkeiden sisältämiä vierasesineitä.

  Lue lisää
 3. Muovien kierrätys

  Materiaalien valintaprosesseissa keskitytään usein lähinnä materiaalien ominaisuuksiin kuten laatuun, toiminnallisuuteen tai työstettävyyteen. Yleensä vähälle huomiolle jää, mitä materiaaleille tapahtuu käytön jälkeen? Edellä mainittu kysymys esiintyy yhä useammin keskusteluissa, jotka ovat aiemmin keskittyneet vain materiaalien ominaisuuksiin. Elinkaarensa päässä oleva materiaali ei ole jätettä. Kiertotalous on rantautunut myös muovimateriaaleihin, ja materiaalien elämänkaari jatkuu käytöstäpoistamisen jälkeenkin. Useiden muovimateriaalien kierrättäminen on jo arkipäivää mutta haasteita on vielä jäljellä.

  Miten muoveja voidaan kierrättää? Vaihtoehtoja on monia ja ne määräytyvät materiaalin mukaan.

  Lue lisää
 4. Teippaamalla veneisiin ulkonäköä ja suojaa

  Veneiden ja jahtien teippaaminen on erinomainen vaihtoehto maalaamiselle. Tyypillinen teippausprosessi kestää vain murto-osan maalaamiseen käytetystä ajasta. Useimmiten veneen teippauksessa ei mene kuin muutama päivä. Tämän takia veneen väriä voidaan vaihtaa nopeallakin aikataululla ja kesken veneilykauden, ilman pitkää käyttökatkoa. Osa teippauksista voidaan toteuttaa vaikka vene olisi jo laskettu veteen. Teippivalikoima on erittäin laaja ja myös uniikkeja kuvioituja teippilaatuja löytyy, joita ei maalaamalla pystytä toteuttamaan. Teippaaminen on myös asentajan kannalta maalaamista huomattavasti turvallisempi vaihtoehto. Erityisiä suojavarusteita ei tarvita eikä pintoja tarvitse erikseen suojata. Ahtailla telakka-alueilla teippaamalla säästytään viereisten veneiden suojausprosessilta. Tämä onkin osasyy edullisemmalle hinnalle maalaamiseen verrattuna.

  Lue lisää
 5. Pakkasasennettavat tarrat

  Talven saapuminen vaikeuttaa tarrojen asentamista ulkotiloissa. Teipit vaativat tietyn, useimmiten yli kahdeksan asteen lämpötilan, jotta tarran liima aktivoituu oikein. Orafolilta ja Nescheniltä löytyy kuitenkin myös pakkasessa asennettavia tarroja. Etelä-Suomessa asennuskautta voidaan jatkaa lähes koko talven läpi käyttämällä pakkasasennettavia tarroja. Talven lisäksi näitä tarroja voidaan tarvita kesäkuukausinakin esimerkiksi jääkiekkoareenalla, hiihtoputkessa tai teollisuuden jatkuvasti kylminä pysyvissä tiloissa. Teollisuudessa ja logistiikka-alalla kylmiä tiloja löytyy paljon. Näissä tiloissa usein vaaditaan monipuolista merkintää turvallisuuden ja toiminnallisuuden varmistamiseksi.

  Lue lisää
 6. Heijastavat tarrat eri käyttökohteissa

  Heijastavat

  Heijastavuuden merkitys korostuu Suomen pimeissä oloissa syksy- ja talvikautena. Tuotteita löytyy useampaan eri käyttötarkoitukseen ja avaammekin tässä yleisimpiin kohteisiin soveltuvien tarrojen ominaisuuksia. Käsittelemme erityisesti mainostuotannon tarroja.

  Lue lisää
 7. Tarkista kemiallinen kestävyys putkistoa suunnitellessa

  Muoviputket ovat kevyitä, edullisia, helposti asennettavissa, korroosionkestäviä ja nämä ovat syitä muoviputkien suosiolle ja muiden putkistomateriaalin syrjäyttämiselle. Muoviputkisto materiaaleista PVC-U on yleisin ja sillä on hyvä kemiallinen kesto. 

  Lue lisää
 8. Tuulettuvat julkisivut – erinomainen valinta Suomen ilmasto-oloihin

  Tuulettuvat julkisivut Vink

  Tuulettuvat julkisivut soveltuvat erinomaisesti Suomen muuttuviin ilmasto-oloihin. Levyjä voidaan asentaa ympärivuotisesti huolimatta vaihtelevista lämpötilan muutoksista. 

  Lue lisää
 9. Meluseinät – tehokas ja esteettinen meluntorjunta

  Meluseinien riittävä eristävyys saadaan aikaiseksi jo ohuellakin polykarbonaattirakenteella, koska meluseinän paksuntamista ei olla koettu hyödyttävän äänen eristyksessä. 

  Lue lisää
 10. Voiko vaalimainonta olla ekologista?

  Onko vaalimainonta luonnonvarojen tuhlaamista? Vai olisiko mahdollista valita ympäristöystävälliset vaalimainosmateriaalit, jotka on mahdollista kierrättää ja siten estää niiden pääsyn luontoon?

  Lue lisää
Sivu